Blog

Jak vybrat správný zubní implantát - pravda o zubních implantátech

Jak vybrat správný zubní implantát - pravda o zubních implantátech

Dobrý den, jmenuji se Vladyslav Ridchenko, jsem vedoucím zubním lékařem-implantologem v síti zubních klinik Smile Centrum. Již více než 15 let se zabývám dentální implantací, neustále se zdokonaluji na předních světových klinikách, účastním se výstav a seminářů a využívám nejmodernější technologie v oblasti implantace - abych umožnil úsměv svým pacientům a plnohodnotný život.

Pokud jste se již setkali s potřebou zubních implantátů, musíte si uvědomit, jak důležité rozhodnutí to je, a naším hlavním úkolem je zajistit, aby vám implantáty zůstaly navždy. V tomto článku Vám povím, jaké druhy zubních implantátů existují, jak se umísťují, jaký materiál je nejlepší zvolit. A jak nepřeplatit. Vše, co potřebujete vědět, než si pořídíte nový úsměv.



Jak probíhá zavedení zubního implantátu


Prvním krokem je plánování, během kterého se provede důkladné vyšetření a posoudí se, zda je pacient vhodný pro implantacii. Poté se provede rentgenové vyšetření a vytvoří se plán léčby. Dalším krokem je samotná implantace, při které se do čelisti vloží malý titanový šroub. Tento šroub se během několika měsíců spojí s kostí a vytvoří pevný základ pro nový zub.

Po zhojení implantátu se provede otisk a vytvoří se dočasná korunka. Poté se v laboratoři vyrobí trvalá korunka, která se na implantát umístí. Celý proces může trvat několik měsíců, ale výsledkem je nový zub, který vypadá a funguje jako přirozený zub.




Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.

Image

Rizika spojena s některými druhy implantátů

Jako zubař dobře vím, že pro naše pacienty je důležité, aby si vybrali bezpečné implantáty. Moderní implantáty jsou obecně bezpečné a efektivní, ale existují určité typy, které jsou více rizikové. Zde jsou některé z nejrizikovějších implantátů a způsoby, jak se jim vyhnout.

Prvním typem implantátů jsou implantáty s kovovými základy, které mohou obsahovat titan nebo kobalt. Tyto kovy jsou obecně bezpečné, ale někteří lidé mohou na ně být alergičtí. Pokud pacient trpí alergií na kovy, měli bychom těchto implantátů vyvarovat.

Druhým typem implantátů jsou implantáty s keramickými základy. Ty jsou obecně bezpečné a efektivní, ale jsou mnohem křehčí než titanové implantáty. Proto by měli být pacienti, kteří mají tendenci k kousání nebo skřípání zubů, informováni o riziku zlomení nebo prasknutí těchto implantátů.

Třetím typem implantátů jsou implantáty s hydroxyapatitovým povlakem, který by měl podporovat růst kosti a zabránit odhojení implantátu. Nicméně, některé studie naznačují, že tyto implantáty mohou zvýšit riziko infekce. Proto by měli být pacienti informováni o této možnosti a podrobně o nich diskutovat se svým stomatologem před zahájením léčby.


Image

Titanové implantáty - nejlepší řešení

Titanové zubní implantáty jsou dnes velmi oblíbenou a hojně využívanou možností náhrady ztracených zubů. Jako zkušený zubní lékař bych vám rád vysvětlil, proč u svých pacientů dávám přednost titanovým implantátům.

Jedním z hlavních důvodů, proč dávám přednost titanovým implantátům, je jejich vynikající biokompatibilita. Titan je biologicky inertní kov, což znamená, že v těle pacienta nevyvolává imunitní reakci. To znamená, že riziko zhojení implantátu je minimální a samotný implantát bude tělem pacienta dobře přijat, což zvyšuje úspěšnost zákroku.

Dalším důležitým faktorem, který hovoří ve prospěch titanových implantátů, je jejich vysoká odolnost a pevnost. Titan je velmi pevný kov, což znamená, že implantát bude schopen odolat velkému tlaku a nárazům, což je pro fungování zubů velmi důležité. Díky své vysoké pevnosti jsou titanové implantáty velmi odolné vůči opotřebení, což zajišťuje jejich dlouhou životnost.

Další výhodou titanových implantátů je jejich snadná a rychlá integrace do kosti. Titanové implantáty mají speciální povrch, který zajišťuje rychlé začlenění do kosti. To znamená, že se implantát snadno a rychle začlení do kosti a poskytne pevný a stabilní základ pro zubní korunku.

Kromě výše uvedených výhod jsou titanové implantáty také velmi univerzální a vhodné pro širokou škálu pacientů, včetně těch, kteří jsou alergičtí na kov. Titanové implantáty se dodávají v různých velikostech a tvarech, což umožňuje zubnímu lékaři vybrat implantát, který nejlépe vyhovuje anatomii a potřebám pacienta.

Jak vybrat správnou zubní ordinaci


Když pacient hledá kliniku a zubaře pro zubní implantáty, je důležité vědět, na co se zaměřit a na co si dát pozor.

  1. Zjistěte si recenze a reference
    Při hledání kliniky a zubaře pro zubní implantáty je důležité prozkoumat recenze a doporučení jiných pacientů. Recenze můžete zkoumat na webových stránkách kliniky, na vyhledávači Google. Dobrým pomocníkem vám mohou být sociální sítě.
  2. Ověřte si kvalifikaci zubaře
    Zkontrolujte si kvalifikaci a zkušenosti zubaře, který vám bude zubní implantáty zavádět. Měl by být vzdělaný, certifikovaný a zkušený v oboru. Stomatologická klinika Smile Centrum má více než 15 let zkušeností v implantologii a více než 800 úspěšně zavedených implantátů. Nebojíme se pracovat ani s těmi nejtěžšími případy a vždy najdeme pro pacienta to nejlepší řešení, bez přeplácení.
  3. Zjistěte, jaké techniky a materiály používá
    Před výběrem kliniky je důležité zjistit, jaké technologie a materiály používají. Kvalitní kliniky používají moderní techniky, jako jsou digitální rentgenové snímky a systémy CAD/CAM, díky nimž jsou zubní implantáty přesnější. Materiály musí být kvalitní a certifikované.
  4. Zjistěte si ceny
    Důležitým faktorem při výběru kliniky a zubaře pro zubní implantáty může být cena. Je však důležité si uvědomit, že nejlevnější varianta není vždy ta nejlepší. Nižší ceny mohou znamenat nižší kvalitu materiálů a technik, což může mít negativní dopad na výsledek zákroku implantace. Proto má naše klinika dobrý poměr ceny a kvality a také akce, které vám pomohou ušetřit spoustu peněz.
  5. Hledejte kliniky s dobrým zákaznickým servisem
    Zákaznický servis je také důležitým faktorem při výběru zubní kliniky a zubaře pro zubní implantáty. Kliniky s dobrým zákaznickým servisem vám poskytnou potřebné informace, zodpoví vaše dotazy a zajistí, abyste se cítili co nejpříjemněji.

Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.

Naše kontakty

Smile Centrum Vysočany

Jandova 598/1, 190 00 - PRAHA 9

KDY K NÁM?
V době:
Po: 7.30 - 19.00
Út: 7.30 - 17.00
St: 7.30 - 19.00
Čt: 7.30 - 19.00
Pá: 8.00 - 16.00
So: ZAVŘENO
Ne: ZAVŘENO