Blog

Сo je lepší - můstek nebo implantát?

Сo je lepší - můstek nebo implantát?

Сo je lepší - můstek nebo implantát?

Image

Dnes se podíváme na jednu z nejčastějších otázek, kterou nám na naší stomatologické klinice kladete: můstek nebo implantát - jaké jsou výhody a nevýhody?

Než se ale pustíme do samotného srovnávání těchto dvou metod, pojďme si nejprve říci, co vlastně znamenají.

Můstek je zubní náhrada, která spojuje dva nebo více zubů. Jedná se o konstrukci, která se připevňuje k sousedním zubům a na tuto konstrukci se poté navazuje umělý zub. Můstek tak slouží k nahrazení chybějícího zubu.

Oproti tomu implantát je umělá kořenová část zubu, která se vkládá přímo do kosti. Na tento implantát se nasazuje korunka, která slouží jako náhrada chybějícího zubu.

A teď k otázce, která Vás asi nejvíce zajímá: kdy zvolit zubní můstek a kdy implantát? Odpověď není jednoznačná a záleží na mnoha faktorech.

Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.


Stav vašich okolních zubů hraje klíčovou roli!

Pokud zvažujete náhradu chybějícího zubu, je důležité brát v potaz stav vašich okolních zubů.

Pokud trpíte poškozenými nebo mrtvými okolními zuby, nejlepším řešením pro Vás bude zubní implantát. Ten dokáže plně nahradit chybějící zub bez zásahu do zbytku chrupu. Na druhou stranu, pokud jsou Vaše okolní zuby zdravé, můžete zvážit i upevnění zubního můstku. Je však třeba mít na paměti, že při aplikaci můstku musí stomatolog obrousit i zdravé zuby.

Nejlevnější, ale zároveň nejméně funkční volbou je snímací protéza, která má špatné žvýkací vlastnosti a pacient postrádá pocit vlastních zubů. Je proto důležité diskutovat o svých možnostech s odborníkem a zvážit stav svých okolních zubů při rozhodování o volbě mezi můstkem a implantátem.

Jak dlouho jste ochotni čekat?

Rozhodování mezi můstkem a implantátem závisí nejen na stavu Vašich zubů, ale také na tom, jak dlouho jste ochotni čekat. Každá z těchto metod má své výhody a nevýhody, které se mohou projevit v závislosti na vašich konkrétních potřebách a předpokládaných očekáváních.

Pokud hledáte rychlé řešení, zubní můstek by pro Vás mohl být lepší volbou. Tato metoda se používá ke zvýšení funkčnosti a estetiky chrupu, kdy jsou dva nebo více zubů spojeny a připevněny na stávající zuby. Pro tento zákrok je obvykle potřeba pouze několik návštěv u stomatologa. Výhodou je, že může být dokončen relativně rychle.

Na druhé straně, pokud hledáte dlouhodobé řešení, implantát může být lepší volbou. Tato metoda zahrnuje implantaci umělé zubní kořenové části do kosti, na kterou se následně umisťuje korunka, která nahrazuje chybějící zub. Tento proces může trvat několik měsíců a zahrnuje několik návštěv u stomatologa. Výhodou je, že implantát má vysokou úspěšnost a dlouhodobou životnost.

Kolik stojí zubní můstek a zubní implantát?

Cena zubního můstku se liší v závislosti na počtu zubů, které mají být nahrazeny, a na materiálu, který bude použit - od 7900 Kč

Zubní implantát je jiná metoda zubní protetiky, která se používá k nahrazení jednoho nebo více zubů. Tento postup spočívá v umístění kovového šroubu do kosti, na který je poté umístěna korunka, tedy náhrada zubu. Cena za náhradu jednoho zubu implantátem se liší v závislosti na počtu zubů, které mají být nahrazeny, a na použitém materiálu - od 18 900 Kč za jeden implantát + korunka od 9 900 Kč.

   Je důležité si uvědomit, že cena zubního můstku a implantátu zahrnuje nejen samotný postup, ale také další náklady, jako jsou konzultace, diagnostické testy, rentgenové snímky a další potřebné materiály

Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.

Naše kontakty

Smile Centrum Vysočany

Jandova 598/1, 190 00 - PRAHA 9

KDY K NÁM?
V době:
Po: 7.30 - 19.00
Út: 7.30 - 17.00
St: 7.30 - 19.00
Čt: 7.30 - 19.00
Pá: 8.00 - 16.00
So: ZAVŘENO
Ne: ZAVŘENO