Blog

Nebojte se zubaře

Nebojte se zubaře

Nebojte se zubaře

Mnoho lidí má z návštěvy zubaře strach. Tento strach často pramení z nepříjemných zážitků v minulosti nebo z obav z bolesti. Nicméně, moderní stomatologie se výrazně vyvinula a nabízí mnoho způsobů, jak zajistit, aby návštěva zubaře byla co nejpříjemnější.

Pro naše pacienty se snažíme vytvořit kromě příjemné atmosféry také příjemné prostředí. Na našich pobočkách si můžete dát před ošetřením kávu, nebo se zrelaxovat na masážním křesle.

Image

Pokročilé technologie a metody

Naše zubní ordinace jsou vybaveny moderními přístroji, které zajišťují minimální bolestivost a maximální komfort. Příkladem jsou digitální rentgeny, které jsou rychlé a přesné.

Profesionální a empatický personál

Jedním z klíčových prvků, které mohou pomoci zmírnit strach z návštěvy zubaře, je profesionální a empatický přístup zdravotnického personálu. Naše týmy jsou vyškoleny nejen v technických dovednostech, ale také v komunikaci a péči o pacienty. U nás ve Smile Centru si dáváme záležet na proškolení jak u zubních lékařů a sestřiček, tak u slečen na recepcích, které Vás vždy vstřícně uvítají při každé Vaší návštěvě a v případě jakýchkoli strachů budou přistupovat k pacientům s veškerou jemností a empatií.

Mnozí zubní lékaři také nabízejí možnost konzultace před zákrokem, kde mohou pacienti sdílet své obavy a otázky. Tento otevřený dialog umožňuje lékařům lépe porozumět potřebám a strachům svých pacientů a najít individuální způsoby, jak jim pomoci relaxovat a cítit se pohodlně během ošetření.

Pokud u nás plánujete nebo již máte termín vstupní prohlídky, nemusíte se bát, že byste se u nás ztratili. Zmiňované slečny z recepce Vám pomůžou jak s orientací na klinice, tak Vás provedou veškerou nutnou administrativou, jako je třeba vyplňování vstupních dotazníků.

Prevence je klíčová

Paradoxně čím více budete navštěvovat svého zubního lékaře, tím méně se budete bát. Pravidelné návštěvy u zubaře jsou klíčové pro udržení zdravých zubů a dásní. Preventivní prohlídky a profesionální čištění zubů jsou méně invazivní než léčba pokročilých problémů, jako jsou zubní kazy nebo záněty dásní. Díky pravidelné péči může zubař včas odhalit a řešit problémy dříve, než se stanou vážnými.

Navíc pravidelné návštěvy u zubaře mohou posílit váš vztah s lékařem, což může pomoci zmírnit strach a úzkost. Když se budete cítit pohodlně a důvěřivě ve své zubní ordinaci, bude pro vás každá návštěva méně stresující.

Jak překonat strach ze zubaře?

V první řadě si musíte najít citlivého zubního lékaře, který Vám bude naslouchat a komunikovat.

Je také třeba dbát na mentální přípravu. Hluboce dýchejte, zrelaxujte se v našich masážních křeslech, která se vyskytují na většině našich poboček a zkuste si vizualizovat bezbolestnou a úspěšnou návštěvu zubního lékaře. Mentálně může případně pomoci, pokud se na návštěvu nebudete soustředit a budete se zajímat o něco jiného. Například si budete před ošetřením číst knihu, či poslouchat podcast.

Naše pobočky

Smile Centrum Vysočany

Jandova 598/1, 190 00 - PRAHA 9

OTEVÍRACÍ DOBA
Po 7:30 - 19:00 Út 7:30 - 17:00 St 7:30 - 19:00 Čt 7:30 - 19:00 8:00 - 16:00 So - Ne ZAVŘENO