Blog

Revoluční Vývoj Diagnostiky ve Stomatologii: 3D Skenery mění Hru

Revoluční Vývoj Diagnostiky ve Stomatologii: 3D Skenery mění Hru

Revoluční Vývoj Diagnostiky ve Stomatologii:
3D Skenery mění Hru

Stomatologie, odvětví lékařství zaměřené na diagnostiku, prevenci a léčbu onemocnění ústní dutiny, prochází revolučním vývojem v oblasti diagnostických metod. Jednou z klíčových inovací, která přinesla zásadní změny, je využití 3D skenování. Tato moderní technologie se stala neocenitelným nástrojem pro stomatology, posunula diagnostiku na novou úroveň a zlepšila celkovou péči o pacienty.

Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.

Image

Vývoj Diagnostických Metod:

Tradiční diagnostické metody ve stomatologii často zahrnují rentgenové snímky a klinické vyšetření. S nástupem technologie 3D skenování do stomatologie došlo k výraznému posunu. Namísto dvourozměrných obrazů nyní stomatologové mohou získat detailní trojrozměrné modely ústní dutiny, zubů a okolních tkání.

Princip Použití:

Princip 3D skenování ve stomatologii spočívá v použití speciálních zařízení, která vytvářejí sérii snímků a následně tyto snímky kombinují do trojrozměrného modelu. Moderní skenery mohou pracovat jak s pohyblivým snímáním (například cone beam CT), tak i s intraorálními skenery, které jsou schopny zachytit detaily přímo v ústní dutin.

Použití:

3D skenery nacházejí široké uplatnění ve stomatologii. Jsou využívány při plánování chirurgických zákroků, ortodoncii, diagnostice parodontálních onemocnění a tvorbě protetických náhrad. Lékaři mohou detailně analyzovat struktury zubů, kostí a tkání, což jim umožňuje přesnější diagnostiku a léčbu.

Výhody Použití:

Přínosy 3D skenování jsou mnohostranné. Patří sem zvýšená přesnost diagnostiky, minimalizace expozice pacienta na záření (v případě některých typů skenů), urychlení diagnostického procesu a možnost plánovat léčbu s větší precizností.

Přesnost Diagnostiky:

Jedním z klíčových faktorů, kterým 3D skenery vynikají, je jejich schopnost poskytovat vysokou přesnost diagnostiky. Díky detailním trojrozměrným obrazům mohou stomatologové identifikovat problémy včetně těch, které by mohly uniknout pozornosti na běžných rentgenových snímcích.

Celkově lze konstatovat, že 3D skenování představuje klíčovou inovaci ve stomatologii, přinášející významné vylepšení diagnostiky a léčby. Tato moderní technologie umožňuje lékařům lépe porozumět struktuře ústní dutiny, což vede k individualizovanější a účinnější péči o pacienty.

Minimalizace invazivních postupů 3D scanování je pro pacienty mnohem příjemnější, než klasické otisky a hlavně pro pacienty se silným dávivým reflexem.

3D scanner u nás

V naší společnosti se tato moderní tehnologie využívá již několik let. Díky 3D technologiím jsme schopni dosáhnout nejlepších možných výsledků pro naše pacienty. Lékař může ukázat pacientovi výsledný snímek ihned po provedení scanu. Za pomoci 3D scanu se může též tvořit historie pacientova chrupu, která se dá využít např. pro budoucí zhotovení protetiky.

Naše kontakty

Smile Centrum Vysočany

Jandova 598/1, 190 00 - PRAHA 9

KDY K NÁM?
V době:
Po: 7.30 - 19.00
Út: 7.30 - 17.00
St: 7.30 - 19.00
Čt: 7.30 - 19.00
Pá: 8.00 - 16.00
So: ZAVŘENO
Ne: ZAVŘENO