Блог

Celokeramická korunka - Řešíme i velmi složité zákroky

Celokeramická korunka - Řešíme i velmi složité zákroky

Co je сelokeramická korunka?

Celokeramická korunka je moderní zubní náhrada, která se vyrábí z keramického materiálu a slouží k náhradě poškozených nebo chybějících zubů. Tento druh korunky se používá častěji než jiné materiály, protože poskytuje nejen vysokou estetiku, ale také vynikající funkčnost.

Korunky jsou vyráběny z vysoce kvalitní keramiky, která se snadno přizpůsobuje barvě a tvaru okolních zubů. Výsledkem je přirozeně vypadající zub, který je téměř nerozeznatelný od skutečného zubu.

Jsou také velmi odolné a mají dlouhou životnost, což znamená, že pacienti nemusí často měnit své zubní náhrady. Protože keramika je biokompatibilní, tedy není škodlivá pro lidské tělo, celokeramické korunky jsou vhodné pro pacienty s citlivými dásněmi a alergiemi.

Image
Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.


Jak dlouho vydrží сelokeramická korunka

Celokeramické korunky jsou také velmi trvanlivé a mohou vydržet mnoho let, pokud jsou správně udržovány. Doba trvanlivosti závisí na mnoha faktorech, jako je správná péče o zuby, celkové zdraví pacienta a úroveň opotřebení korunky.

Díky vysoké odolnosti a trvanlivosti jsou celokeramické korunky ideální volbou pro pacienty, kteří chtějí dlouhodobě řešit poškozené nebo chybějící zuby. Tento typ korunky také nabízí mnoho estetických výhod, jako je přirozený vzhled, skvělá transparentnost a vysoká odolnost proti skvrnám.

Kromě trvanlivosti a estetických výhod nabízejí celokeramické korunky také mnoho dalších výhod. Jsou biokompatibilní, což znamená, že jsou velmi dobře snášeny pacienty a nezpůsobují alergické reakce. Tento druh korunky také pomáhá udržovat zdraví zubů a dásní, což může vést ke snížení rizika dalších problémů se zuby.

Celokeramické korunky jsou skvělou volbou pro pacienty, kteří chtějí krásný a zdravý úsměv po mnoho let. Pokud se budete řídit doporučeními zubaře a budete pečovat o své zuby a zubní náhradu, může celokeramická korunka vydržet až 15 let.

Jak dlouho trvá nasazení korunky?

Proces nasazení korunky zahrnuje několik kroků a může trvat i několik týdnů. Postup:

  1. První návštěva zubního lékaře
    První návštěva u zubního lékaře je zaměřena na přípravu zubu na korunku. Zubní lékař nejprve odstraní případnou poškozenou tkáň a připraví zub na korunku. Poté je pořízen otisk zubu, ze kterého bude zhotovena korunka, otisk nebo electronický scan Tato fáze obvykle trvá asi hodinu.
  1. Zhotovení korunky
    Po zhotovení otisku se korunka zhotoví v zubní laboratoři. Zhotovení korunky může trvat až 1 týden, v závislosti na rychlosti práce laboratoře a složitosti korunky.
  1. Druhá návštěva zubního lékaře
    Po zhotovení korunky následuje druhá návštěva zubního lékaře, při které je korunka nasazena na poškozený zub. Zubní lékař použije speciální adhezivní materiál, aby korunku pevně přilepil k zubu. Celý zákrok trvá obvykle asi hodinu.


Image

Kolik stojí celokeramicka korunka?

Celokeramická korunka E-max 13.900 Kč



Objednejte se on-line

Pro naše pacienty nabízíme možnost objednání on-line.

Наши контакты

Smile Centrum Высочаны

ул. Jandova 598/1, 190 00 - Прага 9

Время работы:
Пн: 7.30 - 19.00
Вт: 7.30 - 17.00
Ср: 7.30 - 19.00
Чт: 7.30 - 19.00
Пт: 8.00 - 16.00
Сб: ЗАКРЫТО
Вс: ЗАКРЫТО